Velkommen til!

Diy Plankebord

Lav dit eget Plankebord.

Super simpelt at lave, især hvis du lige har en mand ved hånden, som du kan overfører opgaven til.

Jeg har længe ville have et nyt bord, da det vi havde var af mørkt træ. Flot, men det passede bare ikke ind i vores hjem længere. Dog ville jeg ikke give en mindre formue på et nyt bord, da chancen for tusch streger og tomatsovs pletter var rimelig stor, så jeg gik på udkig efter diy plankebord og faldt over denne side her sindsygt flot bord, med en rigtig god vejledning.

Så skulle jeg bare lige ha’ overtalt min søde mand, hvilket viste sig at være en streng opgave, da han i hvert fald ikke så nogen grund til at skifte det andet bord ud. Bordet fejlede jo ikke noget, ungerne spilder alligevel, det er dumt at bruge penge på et nyt…. jaja listen var lang med argumenter for, hvorfor vi ikke straks skulle gå i gang med et nyt bord. Det tog mig et år, ET ÅR, at få ham med på ideen. Da vi så talte samme sprog, var jeg nødt til lige at presse nogle nye stole ind også;) På det tidspunkt tror jeg, at han var tilpas træt af mig, så dem bestilte vi med det samme.

Nå, tilbage til bordet. Vi har fuldt vejledningen, men lavet nogle ændringer så det passede mere til vores stil i hjemmet. Vi sleb plankerne grundigt, brændte træet, og sleb igen. Dernæst fik det 2 lag hvid olie, som kan købes her eller i jem og fix. Vi valgte at købe disse billige bukke fra Ikea, men er ved at kigge på nye, da de simpelthen ikke er stabile nok til et bord der er så tungt. Bordet er 1 m bredt og 265 lang. Ingen muligheder for at sætte tillægsplader på, men vi kan sidde 10 mennesker ved det, og til andre festlige begivenheder har vi et ekstra bord, som kommer op. Vi har rundt regnet brugt ca. 600 kr. på at lave bordet. Det kan slibes ned, og olieres på ny igen, så et bord med mange muligheder.

Nu er bordet ca. 6 mdr. gammelt, og vi kan se at det har givet sig lidt. Der er kommet lidt større mellemrum mellem plankerne, men det kan hurtigt ordnes igen…. siger min mand. I starten havde jeg en gennemsigtig dug på, da jeg troede at bordet var enormt sart, men føj hvor er den altså bare grim at kigge på, så den kom af igen. Bordet kan klare mere end jeg regnede med, alt kan tørres af, lige på nær den flotte streg Emma har lavet med en kuglepen.

 

 

 

IMG_0096 IMG_0097

IMG_0098

Her er mit flotte bord så. Børnenes stole har jeg overvejet at male hvide, men der trådte min dovenhed altså ind, og så er det begrænset hvad jeg kan overtale min mand til at gøre for mig.

Efter lidt besvær har jeg da fundet ud af, hvordan jeg skal lægge billeder rigtigt ind. Jeg har hyret en IT nørd, aka min svoger, til at give mig et lyn kursus i, hvordan jeg kan gøre bloggen pæn osv. Han aner ikke hvad han har sagt ja til!!

God dag:)

4 kommentarer

 • Charlotte Lund

  Hej,
  Du skriver i brændte plankerne – vil du beskrive hvordan og hvad i brugte? Jeg vil selv til at forsøge og aner ikke hvordan plankerne skal brændes 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jydemor

   Hej Charlotte
   Vi brugte en helt almindelig gasbrænder, du ved sådan til at brænde ukrudt væk med. Vi sørgede for at alt træ blev brændt godt, det bliver meget sort, men så snart du begynder at pudse først med groft papir dernæst fint papir bliver det rigtig fint lyst:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Hej hvor har i købt plankerne til bordet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jydemor

   Hej Janni
   Plankerne er helt almindelig spærtræ, som vi har købt i Bygma til 300-400 kr 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen til!